Monday, May 4, 2009

GaMe !!

Gile !! Game dah dekat ! Aku semakin mengalami tekanan apabila samalam dimarahi oleh bunda dan ayahanda ku akibat balik lewat . Haihh bukan salah aku :( .. Tak sengaja . Cikgu tu bebel2 last sekali sampai rumah je dah azan maghrib . Arrgghh aku menagis satu malam sebab bunda ku berkata , "Tak payah main lg , dah nak pekse dah ni !" . Dah sebulan lebih daku berlatih bersama rakan2 .. Tiba2 cakap macam tu . Siapa yg tak down ?

Aku capai hand phone , sambil menangis aku menelefon kanda ku .
Aku: "Abg , ma ayh tu tk bagi adik main softball lagi . Adik balik lambat td .. Bla .. Bla .. (aku bebel) " .
Kanda: "Laa adik ni , pasal tu pun nak nangis ke ? Abg ingat kenapa lah tadi.. (ketawa)"
Aku: "Ye lah ! Abg ni tak memahami lah ! Nyampah ngadu dgn abg ."
Kanda: "Bukan tak memahamilah dik , alah mungkin diaorang risau adik balik lewat . Takut ada apa2 berlaku kat adik . Bukan sengaja nak marah2 tu . Dah jgn lah nangis lagi ."
Aku: "Tapi masalahnya ma tu , tak bagi main tahu tak ?"
Kanda: "Alah nanti adik pujuk lah ma dgn ayah baik2 . Nanti game abg datang tgk adik main. "
Aku: "Yelah2 . O.k bye ."
Aku mematikan talian . Hurm .. Bosan ! Lalu aku tidur sampai pagi ..

Tadi bawah 15 ada game . Mereka telah membelasah salah sebuah sekolah di Muar (tak nak cakap sekolah mana) hehe sebanyak 25-4 . Yeahh cayalah junior aku memang hebat2 . Aku dengar juga , diaorang buat lima kali home run . Tabik spring kat mereka . Target kami ? Mengekalkan kejohanan lah . Bawah 15 tu ada tiga buah sekolah je . Kalau tak dapat JOHAN .. Entahlah nak cakap apa .

Hari rabu team aku iaitu team bawah 18 aku beraksi . Tapi kami terpaksa menentang 8 buah sekolah !! Aduss masalah ni . Tapi tak pe , aku percaya dgn team aku . Usaha sudah , doa pun sudah . Untuk game nanti kami akn cuba buat yang sehabis baik ! Aku harap sgt team aku akan menjadi johan lagi pada tahun ni . Untuk rakan2 .. sila doakan untuk team kami ya . Cayalah , TERBAIK WOK !!

2 ulasan:

Igniz said...

goodluck...menang nanti, belanja sy makan SUBWAY, ok?:)

ReeN said...

wish u all gud luck!!=)