Wednesday, May 20, 2009

YeS !!

Huh! Salam2 semua .. Dah lame giler aku tak up date blog ni . Adess masa sgt membataskan .. Ya selepas game softball berlalu aku telah di pilih pula utk mewakili daerah .. Aku pergi ? Mestilah pergi tapi baru main satu game sesuatu telah berlaku ke atas aku dan akhirnya terdampar di hospital .. Kenapa ? Hmm nanti lah cerita . Sekarang ni nak cerita pasal softball dulu .

Baiklah pada awalnya aku dan team2 bawah 18 (Virgo Team) amat berbangga dgn team bawah 15 kerana menjadi johan dalam Pesta Permainan Softball Peringkat Sekolah Daerah Muar . Tu pada awalnya lah .. Tapi pada akhirnya aku sedih sebab taem aku tak dapat johan tahun ni .. Dah lah tahun last leh kalah teruk pulak dgn Sek Sultan Abu Bakar (S.A.B) . Tak nak ckp kalah berapa .. Sgt mengecewakan . Adess ..

Hmm tahun ni main dalam kumpulan sbb ada 8 buah sek . Kemudian kami bermain dlm dua kumpulan . Satu kumpulan ada 4 team . Team yang akn ditentang adalah S.A.B , Teknik , Bukit Pasir dan sekolah aku lah . Hehe .. Team ke2 pulak aku tak maklum sgt lah .. Tapi ada Sek Sains , MRSM yg lagi dua aku tatau sekolah mana .. Tahun ni team Bkt Pasir dan Sek Sains masuk final .. Bkt Pasir johan .. Tak ape lah tahun ni team aku mengalah . Bagi sek len pulak merasa menang . Hoho ..

Mcm mana boleh kalah ? Hmm yang aku kenal pasti masa kalah dgn S.A.B Ain (pitcher) tak boleh pitch bola .. So byk bagi free walk .. Bnyk giler die bg free walk aku yang duduk kat first base ni pun naik malu sebab asyik kne psiko ngn pihak lawan .. Tapi bukan salah Ain sgt pun .. Budak2 S.A.B memang power . Pukul bola sampai out field sampai budak2 aku pun tak nampak bola kat mana . Maklum lah masa tu pukul 3 petang . Matahari tgh terpacak atas kepala .. Mana nak perasan .

Satu lagi masalah team aku , kuat berangan . Bile bola sampai jer terus macam terkejut . Nampak sgt tak focus pada game . Bola lalu tepi kaki pun tak boleh tanggkap . Entah lah tu semua dah berlalu .. Oh , tambahan pula , di samping Ain tak leh pitch bola Aida juga selaku catcher sgt lambat pergerakkannya ketika bola terlepas sampai back stop . Aku kecewa dgn Aida . Aku pun same jer .. Asal masuk dalam dek , "better , you OUT!!" adess aku tk ske dgr ayat tu dari empayer . Nak buat mcm mana bola pitcher laju nak mampus . Tak dapat nak swing pun . Law dpt swing pun confirm mati kat first base . Aiyoo ..
Dah habis dah citer pasal softball .. kecewa member ..

4 ulasan:

Igniz said...

adat pertandingan...:)

ファラ 'aqila said...

relax...biase tuh pertandigan

GuLe2sweet said...

Hai Igniz .. miss you .. hehe
Ye memang adat .. tapi tk leh trima jugak kekalahan yang memalukan .
Lagi2 ngn budak bawah 15 .
Malu wok ..

GuLe2sweet said...

Aqila..
Tahnkz yer ..
Tapi agak mengecewakan apabila di belasah 19-1 .. adess malu2 ..