Saturday, March 28, 2009

4kU BoRiNg + m4Lu !!


SERTAKAN GAMBAR ANK SEDARA LEHA YG KAWAII !! HER NAME IS FARIHA ..
Boring yg amat kerana tk sek hari ni . Tatau nk buat ape .. Tp ape yg aku tawu ape yg aku buat ary ni hny lah .. makan .. Haha ni lah keje aku time boring .. Makan , dan makan .. dan makan .. dan makan .. huh .. Tibe2 aku terase nak mkn beger lak . Kat sbelah umah aku ni ade jual beger .. Aku pun p lah jalan sbelah umah aku ngn niat nak bantai beger . Titibe aku tgk kedai tu sepi semcm .. Td riuh jer ?? Aku pun pergi lah masuk sikit lam umah die than jumpe ngn jiran aku ..

Aku: Woit Leha , nak beger .
Leha: Abg aku tk dew ke ?
Aku: tk dew pun ?
Leha: 0o0 g men bola lah tu kot ..
Aku: Men bola ? Hurm yelah ..

aku berlalu ngn hampa ..dlm aty (dah tawu nk men bola tk yah lah bukak kedai . Hampes . Cian perut aku nak mkn tk dpt) titibe ,

Leha: Oit , ko knp ? Kebulur ke ?
Aku: Tk lah aku boring .. biler aku boring aku nak makan.
Leha: o00oo . kesian nyeeeer ko ..

Aku balik umah .. Dalam perjalanan nak balik tu aku menyanyi2 tnda boring sambil menjerit2 .. Titibe aku dgr ade budak ikut aku jerit2 . Ank sedara Leha lah tu kot . Ceh sibuk jer ajuk aku jerit2 . Cubit kank mulut baru tawu . Haha melakukan kekejaman terhadap kanak2 bwh umo 5 thun . Law aku buat nescaya aku kne hukum gantung tk bertali . Wakaka ape aku merepek . Lalu aku pun sampai d rumah . Di Rumah aku bantai nyanyi lagu raya kuat2 . Masih lg boring n aku tatau nak buat ape ..
(nak keluar lah) Aku pun nentepon membe aku Asma ..

Aku: Wok , kua jom beli to4 . Boring dow aku kat umah . Amex aku .
Asma: Ok wok , set . Tggu jap .

Nasib bek .. aku menarik lafas lega bercampur kegembiraan . Selang beberapa minit Asma sampai aku pun nek moto ngn dier .. Aku tk ske dox blakang sebenarnyer tp yelah kan moto org tk kan aku ngade2 nak bawak . Huhu .. Aku p kedai to4 .. Beli to4 .. Yelah tk kan beli beger lak .. Aku n Asma round2 ..

Sesampai nyer kt 1 port ni ade lah beberapa ramai kaum Adam yg sedang bermain takraw .. Segan aku lalu situ . Asma r ni .. mcm tk dew jalan len jer . Titibe "Dush!!"

Aku: Woit , ko giler ea ? Nak bunuh aku ke ape ? Aku lum kawen agy taw !!
Asma: Lex r sis .. sory2 aku tk nampak ..
Aku: Ko ade mate tk ? Sini aku cek mate ko , law tk cukup 2 aku suh doc hewan tmbah mate ko jd 3 .
Asma: Sorry r beb aku tk perasan . Aku tgk mamat tu td . Hehe
Aku: Tulah . Ade mate pun gatal sgt . Tgk , aku yg jd mangsa . Oit , aku ni tk bedosa taw . Aku dah tawbat dr dose2 lampau .
Asma: Yelah2 .. sory2 .. aku yg salah .
Aku: Mulut manis jer ckp sory .. Mane aku nk letak muke aku ni ? Malu aw mamat2 tu tgk .
Asma: Errr

Kedengaran banyak suara yg gelak siot jer. 3 org mamat dtg ke arah aku n Asma . Titibe kdgran 1 suara .

Suara misteri: Korg tk pape ke ? Nk i tlg .
Aku: (cehh porra . Cari modal nk mengorat) Tk pyh . Kteorg tk dew pape pun .

cepat2 aku bgon . Nasib bek aku tk tersadai dlm longkang tu . Dah dekat beno nampaknyer . Seram aku .

Suara misteri: Jgn lah mcm tu . Sombong r (lg 2 org mamat gelak . hampes giler) i ikhlas . Ade luke2 tk ?
Aku: Tk dew lah . Tk dew pape pun ..

aku membetul2 kan baju aku ..

Aku: Dah Asma jum balik .

Asma yg lg td agak kebingungan titibe senyum . APe hal pulak minah ni senyum sorg2 ? titibe .. 00oo patut lah senyum ngn mamat tu rupenyer . Gatal betul minah ni .

Aku: Oit , senyum2 . Jom balik lah .
Asma: Hah ?! Err jom2 .. Balik2 ..

(blurr lah minah ni . Pantang nampak mamat ensem siket)
Aku n Asma angkat moto sbb kteowg tergolek . Mamat 3 org td cube membantu . Thankz lah .

Aku: Dah meh aku bawak moto . Mate ko tu tk cukup 2 .
Asma: Err ok2 .

Suara misteri: Nnti jatuh kt sini lg yer . Hehehe eh , mintk no phone !!

Dem !! Aku berlalu . Buat vudus jer . Tk gune !!

Asma: Sorry r weh . Hehe . Ko tk dew pape ke ?
Aku: Yelah .. Tk dew pape tp tgn aku saket siket jek .
Asma: o0o ok . semoga cepat sembuh . hehe
Aku: Wak lu !!

Nyesal aku keluar .. tp tk pew lah ilang bosan aku . Haha k lah . Konklusinyer ermm ape ek ? korg buat lah kesimpulan sendiri . Asyik aku jer yg buatkn konklusi nyer . Korg an dah beso . Ekeke tata ..

2 ulasan:

nurain said...

saya juga baru saje jatuh moto..betul2 dpan kdai..dan ia sgt memalukan


sumpah!

GuLe2sweet said...

setuju !!
sungguh memalukan !!