Friday, March 13, 2009

r4in. . .

hujan.. .

aku suke hujan. .hujan mcm pendamai jiwe aku yg kadang kala kelam kabut ni. .bukan sja mendamaikan jiwa aku . .tp tym ujan juga best law membute haha .. sekarang ni musim hujan kat tempat aku. .best sgt. .lagi aku suke law men ujan biar pun aku berlari2 anak seorg diri sambil menyanyi dlm hujan sorg2 aku tetap rase bahagia. .
tadi ujan lebat kat umah aku . dalam kul3 . . aku tk amex peluang tu utk tido tp aku men ujan. .best giler. .aku kua men ujan ikut pintu belakang senang t terus masuk bilik ae. .aku pun men ujan .. habes basah sumer aku men ujan sorg2 jer . peduli ape aku haha . dr blakang , aku p men ujan kat depan umah lak . waktu aku sedang berlari2 anak menuju ke jalan raya .. tibe2 aku terdengar mcm ade suara yg menyeru2 name aku . aku pun lantas memendang ke arah suara tersubut .. alangkah terkezutnya aku apabila mendapati mak aku ade kat pintu sambil memandang ke arah aku !
aku ngn slumber tny "ade ape ma?!" sambil berjalan dekat sikit ngn mak aku . "masuk! jgn men ujan. nanti demam. t kne sambar petir(paling aku tk leh bla). t law dah dmm susah , bla .. bla .." dah kne bebel pulak aku . aku saje nak usik my mom so tym mak aku bebel2 tu aku senyum jer . hehe ske aku usik mak aku . bukan saje aku tersengeh2 mcm kerang busuk . malah aku siap nari2 lg depan mak aku . haha degil aku ni .
tp aku tk abaikan nasihat mak aku . aku pun masuk umah . tu pun selepas aku keliling umah aku 2x . kata2 ibu kan leh jd doa. .cuak gak aku , buatnya betul kne sambar petir , naya kau !!
konklusinya utk korg. .dengar lah nasihat kedua org tua mu. .bukan seumur hidup kite mampu bersama dan bahagiakan mereka . sementara mereka ada senangkan lah hati mereka . nasihat ni utk peringatan aku jgk .. so renung2kan lah. .

3 ulasan:

amALIVE said...

yeah...
nasihat ibu sgt bgune...

amALIVE said...

jgn main ujan tau..
ujan skang xmcm dlu..
byk bhan kimia yg bad..
kang dmam aru tau
(^,^)

GuLe2sweet said...

bek lah am .. len kali Qis men ujan lg taw . hihi